Bilder till Fairs hemsida
Berg illustration

Vilka är Fair Investments?

Vårt team består av engagerade och erfarna finansiella rådgivare, analytiker och investeringsexperter som alla drivs av en gemensam vision: att tillgodose våra kunder med så bra ekonomiska förutsättningar som möjligt. 

50

ANSTÄLLDA

5

KONTOR

13 ÅR

AV VÄRDESKAPANDE FÖR VÅRA KUNDer
Om oss

Vi vill göra mer

Fair Investments grundades för att vi såg ett behov av att demokratisera finansbranschen: vi ville vara en kapitalförvaltare som levererar vad det lovar, och gör det till schyssta villkor. Vi var trötta på att se kundernas hårt förvärvade kapital ätas upp av fasta avgifter och i händerna på aktörer som inte delade kundernas intressen. Vi ville göra mer för våra kunder – en uppgift vi nu ägnat oss åt i över ett decennium. 

superhero (1)
57781298-senior-couple-laptop-and-financial-advisor-in
ÖVER ETT DECENNIUM AV ERFARENHET

En trygg partner

Med en beprövad historia av framgångsrika resultat och en passion för att skapa verkligt värde för våra kunder, kan du lita på att vi tar din ekonomi på största allvar. Vi förvaltar ditt kapital med integritet och transparens, och ser din tillit som vår viktigaste tillgång. Vi förstår vikten av att ha en pålitlig partner vid din sida. Våra erfarna rådgivare finns alltid tillgängliga för att besvara dina frågor och funderingar.

Hur skiljer vi oss från våra konkurrenter?

Prestation

Sedan starten 2011 har vi slagit många index och skapat en genomsnittlig årlig avkastning på strax över 20% innan vinstdelning.

 

Global

Vi är helt restriktionsfria – vilket gör att vi kan investera i de allra bästa bolagen, oavsett marknad.

 

Egna lösningar

Många aktörer köper sina förvaltningstjänster från andra aktörer. Det gör inte vi. Vi erbjuder våra egna lösningar. På så sätt slipper du onödiga avgifter till tredje part. 

Transparens

Vi är 100% transparenta mot våra kunder. På din depå kan du se alla dina innehav, värdet på din portfölj, vilka transaktioner som gjorts och vilka courtage som dragits.

MINDRE SNACK, MER VERKSTAD

Vinstdelning

Att vi tillämpar en prestationsbaserad avgiftsmodell innebär att vi har linjerade intressen med våra kunder. Det är unikt och ovanligt i vår bransch. Vi har incitament att ge våra kunder vad de betalar för – annars går vi inte runt. Istället för att ta en fast avgift oberoende av vår prestation, får vi istället en del av vinsten vi skapar. Att vi erbjuder den här typen av betalningsmodell är ett bevis på att vi litar på vår egen förmåga att skapa värde för våra kunder.

rådgivare (15)
rådgivare (Facebook-inlägg (Liggande)) (2)
DET VERKLIGA VÄRDET VI SKAPAR

Ett berikat liv

Ett liv med större kapital innebär ett liv med mer tid till det du bryr dig om. Vi är glada över det faktum att vi hjälper våra kunder att berika sin ekonomi, så att de kan berika sitt liv med meningsfulla minnen. En investering i vår förvaltning har inte bara gett 6 gånger pengarna före vinstdelning – utan även betydligt större resurser för våra investerare att leva det liv de vill leva.

VI SÅG BEHOVET AV FÖRÄNDRING

Idén om Fair blir till

"Vi hade haft turen att arbeta i välrenommerade investmentbanker, kapitalförvaltningsbolag och fondbolag. Men vi hade ändå blivit alltmer desillusionerade när vi såg hur alla i branschen skodde sig på kundernas bekostnad. Utan att ta några egna risker. Det som till sist fick bägaren att rinna över var en simpel fråga över en kopp kaffe: Kunde någon av oss namnge en kapitalförvaltare som vi kunde tänka oss att bli kunder hos? Nej, det kunde vi inte. Då bestämde vi oss för att göra något åt saken."

Johan Bynélius, Grundare & Huvudförvaltare

Vår historia

Här kan du följa början på Fair Investments historia, vi ser fram emot framtiden.

Skärmavbild 2023-08-01 kl. 14.34.07

2010 – Fair Investments grundades

Fair Investments grundades och bolaget skulle demokratisera finansbranschen. 

fi bild

2012 – Fair Investments fick tillstånd från finansinspektionen

2012-06-11 fick Fair Investments tillstånd av finansinspektionen att bedriva verksamhet som kapitalförvaltare. I augusti samma år gick bolaget ut i media med att man skulle vara det första bolaget i sverige som enbart tar betalt på prestation. 

rådgivare (Facebook-inlägg (Liggande)) (4)

2012 – Fair Investments som jämförelsesajt

I september 2012 tillkännager Fair Investments steg två i riktning mot en demokratisering av finansbranschen. Bolaget hade under 2 års tid byggt en jämförelsesajt för att konsumenter enkelt skulle kunna jämföra och köpa strukturerade produkter.

logo

2020 – Fair Investments lanserar sin fond, Spets A

2020-06-04 lanserar Fair Investments sin fond, Spets A som blev sveriges första fond som enbart tar betalt efter prestation. 

kontoret

2021 – Fair Investments flyttade till nya lokaler

Fair Investments flyttade till nya lokaler ett stenkast från Stureplan till Engelbrektsgatan 5, våning 4. 

morningstar-awards-2020

2023 – Spets A 5 stjärnor på Morningstar

Fonden fyller 3 år och får sin första rating – 5 av 5 möjliga stjärnor på Morningstar.

Aktuellt

Senaste nytt hos oss

Hitta till oss

Våra kontor

malmö (2)

Malmö

Skeppsgatan 19,
211 11 Malmö

Visa på karta

malmö (4)

Helsingborg

Bröderna Pihls gränd 2, 
252 36 Helsingborg

Visa på karta

lund

Lund

Hedvig Möllers gata 12,
223 55 Lund

Visa på karta

happy5

Vill du kontakta oss på Fair Investments eller bli en del av vårt team?