fair2 (1)

Privat sparande

Ditt privata sparande är din biljett till en ljusare och mer säker ekonomisk framtid. Med mer resurser får du en stabil buffert för oväntade utgifter och möjlighet att realisera livsdrömmar som att köpa en bostad, resa jorden runt eller leva en mer bekväm pensionärslivsstil. 

*” anger obligatoriska fält

Vill du veta mer?

Ange dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart som möjligt, oftast under samma dag.

Vad drömmer du om?

Vill du ha maximal avkastning på ditt kapital, men saknar tid och kunskap för att åstadkomma detta själv? Med Fair får du ett dedikerat team med rätt kompetens och erfarenhet för uppgiften. Vi har en lång och framgångsrik historia av att öka resurstillgången för våra kunder, och därigenom frigöra värdefull tid för dem att följa sina mål, ägna sig åt sina passioner och förverkliga sina drömmar.

drömmer

Varför ska du välja Fair?

  • Våra unika resultat

    Vi har ett högt trackrecord. Sedan starten 2011, har vår förvaltning genererat en genomsnittlig avkastning på strax under 20% per år. Med en sådan avkastning dubblas kapitalet på ca 3,8 år.

  • Vår rättvisa avgiftsmodell

    Vi tillämpar en prestationsbaserad avgiftsmodell, vilket innebär att vi har linjerade intressen med våra kunder. Det är vår garanti för vårt engagemang. Vi tjänar bara pengar när du gör det.

  • Vår långsiktighet och vårt skarpa fokus

    Marknaden svänger dagligen, men vi låter det inte distrahera oss från det arbete vi gör. Vi vet att det tar tid för bolag att skapa värde. Vi vet också att börskursen sällan är en rättvis representation av bolagets värdeskapande. Därför stirrar vi oss inte blinda på börskursen, utan fokuserar på att äga bra bolag. 

En trygg partner

Vår prestationsbaserade avgiftsmodell är en garanti för vårt engagemang för din kapitalutveckling. Till skillnad från många andra aktörer i branschen, har vi inga incitament att försöka sälja på dig en lösning som du inte tjänar på. Våra kompetenta analytiker har många års erfarenhet av att ta fram framgångsrika lösningar för våra kunder. När vi väljer en portfölj åt dig gör våra rådgivare först en noggrann lämplighetsbedömning för att säkerställa att din lösning har största möjliga sannolikhet att uppfylla dina individuella mål.

  • Våra rådgivare är utbildade och licensierade av SwedSec

 

mötekontoret

Välkommen att träffa någon av våra kunniga rådgivare på en kostnadsfri konsultation. Vi hjälper vi dig att identifiera dina investeringsbehov och hittar en optimal lösning för just dig.

 

Kontakta oss

förvaltare

Hur högt vill du nå?

Den som väljer att investera sitt privata kapital har stora avkastningsmöjligheter. Innan du fattar några beslut rörande ditt kapital bör du ställa dig själv tre viktiga frågor. 

VARFÖR

Varför bör du investera?

Innan du fattar dina investeringsbeslut bör du ha identifierat ditt varför. Det hjälper dig att behålla ditt fokus när marknaden svänger, och hindrar dig från att fatta irrationella beslut som skadar dina avkastningsmöjligheter. Att investera innebär att du lägger undan kapital idag, för att kunna konsumera mer imorgon. Rätt investering ger dig mer resurser och större möjligheter att leva ditt liv precis som du vill – helt på dina villkor. När du förstår det framtida värdet av din investering, får du dessutom en bättre förståelse för varför det är så viktigt att du väljer rätt sätt att ta dig till ditt mål.

par
VAD

Vad bör du investera i?

När du har identifierat ditt mål, blir nästa steg att välja vilken väg du ska ta för att nå dit. Att investera är inte samma sak som att spara, eftersom ett sparande inte nödvändigtvis resulterar i ökad köpkraft. Tvärtom, kan ett ineffektivt sparande kosta dig dyrt. Den som efterfrågar ökad köpkraft bör istället investera i något som genererar konkret värde. Genom Fair blir du delägare i företag som har potential att växa och utvecklas mycket över tid. Detta är i kontrast till många andra sparformer, där avkastningen är begränsad till en fast ränta eller avkastning.

skattkarta (6)
HUR

Hur ska du gå tillväga?

När du bestämt dig för att investera ditt kapital kan du antingen göra det själv, eller låta någon annan göra det åt dig. Gör du bedömningen att det finns någon bättre lämpad för uppgiften, är det viktigt att välja en förvaltare som du känner förtroende för. Det bör finnas historiska bevis som styrker förvaltarens kompetens och förmåga. Denna bör vara konsekvent hög under en lång tid. Förvaltaren får ett stort ansvar och bör ta det på största allvar. Ett sätt att garantera förvaltarens engagemang är genom att säkerställa att förvaltarens intressen harmonierar med dina intressen. Hur, när och varför aktören tjänar pengar hjälper dig att besvara frågorna hur, när och varför aktören kommer att fatta sina investeringsbeslut. Har ni motstridiga intressen kommer förvaltaren fatta beslut på bekostnad av dina intressen. Har ni linjerade intressen kan du känna dig trygg med att förvaltaren tar hand om ditt kapital som om det vore hans eget. På Fair har våra förvaltare sitt eget privata kapital placerat i samma lösning som vi erbjuder våra kunder.

rådgivare (16)

Risk – ett missförstått begrepp

Risk är en viktig faktor att ta hänsyn till vid ditt val av investering. Det vanligaste misstaget som investerare gör är att de fokuserar på fel typ av risk.

Fokus på fel typ av risk

Många tror att risk är marknadsvolatilitet – börssvängningar. Kunniga investerare vet att volatilitet är oundvikligt, och att det inte innebär någon risk för värdet av investeringen såvida kapitalet inte realiseras under dessa temporära marknadsförhållanden. Marknaden kommer alltid att svänga, det viktiga är att äga bolag med rätt förutsättningar att klara motgångar och skapa bestående tillväxt. Äger du rätt typ av bolag behöver du aldrig oroa dig för marknadens tillfälliga upp-och-nedgångar. 

filosofi (1)
risk

Upplevd risk ≠ faktisk risk

Vår mänskliga hjärna är programmerad för att undvika rädsla. Marknadssvängningar upplevs som skrämmande och får därför många investerare att fatta irrationella beslut för att undvika volatilitet. Det felaktiga fokuset gör att de försummar den verkliga risken: risken som kommer med fel val av placering. Din alternativkostnad är det du går miste om när du väljer ett sämre alternativ före ett annat. Som investerare måste du bestämma dig för om du vill minimera faktisk risk eller om du vill minimera rädslan som uppstår när marknaden svänger tillfälligt. Ditt beslut har stor påverkan på dina avkastningsmöjligheter. 

Vad kan vi göra för dig?

En investerare som vill maximera sin avkastning behöver tålamod. Du behöver ge dina bolag tid att skapa tillväxt, och låta tiden möjliggöra den kraftfulla ränta-på-ränta-effekten som får din avkastning att växa exponentiellt över tid. Ju mer tid du ger din investering, desto högre belöning får du.

Vad blir din alternativkostnad?

Din alternativkostnad växer också med tiden. Vi har jämfört vår Spetsförvaltning med två av de vanligaste sparformerna: en investering i index och en placering i ett sparräntekonto. Din alternativkostnad är det du går miste om när du väljer någon av dessa sparformer framför vår förvaltning.

Din alternativkostnad blir:
- Mkr Om du placerar pengarna i index
- Mkr Om du har pengarna på banken
Startkapital SEK
Mkr Investerat belopp Avkastning från spets
år
Sparhorisont
20 år

Modulen räknar med vår genomsnittliga avkastning per år (X%) sedan starten 2011.

fair2
Berg illustration
Kontakta oss

Boka en tid för kostnadsfri rådgivning

Boka in en rådgivning med en av våra rådgivare. Idag träffar vi dig via video eller på något av våra kontor, vad som passar dig bäst. Boka rådgivning genom att ringa växeln, maila oss eller genom att kontakta oss via formuläret.

Kontakta oss via formulär

*” anger obligatoriska fält

Jag är...

Andra förvaltningsområden