Om du äger en aktie kortare tid än två år så konkurrerar du med massor av andra människor. Om du istället investerar med en 5-10 års horisont så konkurrerar du med få andra. Tålamod är en bristvara. Få vill vänta så länge. Genom att förlänga innehavstiden på dina företag så rensar du bordet på största delen av konkurrensen. Roa dig med att tidsätta artiklarna i våra näringslivstidningar. ”Inte sällan talar de om aktierna du ska äga över sommaren och aktierna du ska äga över vintern.” ”Nu ska du köpa eller sälja för att insiders köpt eller sålt.” ”Köp nu för den tekniska analysen säger det.” Det mesta handlar om korta tidsfönster. Jag arbetar aktivt med att förlänga min tidshorisont. Jag ser gärna innehavstider över 5 år för då vet jag att rensat bort konkurrensen. En vän till mig som är förvaltare i Schweiz lägger bara order utanför börsens öppettider. Han försöker även att kolla upp aktiepriserna på sina portföljbolag max en gång i månaden.

Johan Bynélius - 22 Mar 2019