1) De letar efter nästa stora våg som kan ger dem möjligheter att vara med på nästa trend 2) De övar upp sitt tålamod 3) De tajmar marknaden “The big money is not in the buying or selling, it is in the waiting” — Charlie Munger Vad menar han? Hur tolkar du hans citat? Jag har följt ett bolag under många år och jag gillar affärsmodellen, ledningen och deras potential. Jag ogillar dock priset, därför köper jag inte. Jag hävdar att jag i det fallet skapar avkastning till mina investerare genom att inte köpa utan sitta och vänta på rätt tillfälle. Tålamod är viktigast. Jag är lite surfare också eftersom jag väntar på rätt våg. Skillnaden är dock att jag inte försöker hitta nästa trend. Jag surfar hellre på vågor jag känner igen. När bolaget når ett rimligt pris är det inte så svårt att bestämma sig för att köpa. Arbetet är ju redan gjort och reviderat flera gånger om. En del tolkar Mungers citat som att du tjänar pengar när du väntar efter att du köpt. Jag tolkar honom som att du tjänar pengar även innan du köpt. Genom disciplin säger du nej till dyra bolag och hugger först när både kvalité och ett lågt pris möts.

Johan Bynélius - 22 Mar 2019