Alla pekar finger mot Swedbank. De är mina konkurrenter så jag borde kanske vara glad. Jag är inte glad. Jag tycker bara att det är sorgligt. Det är år 2019 och vi har fortfarande penningtvätt! Varför? Vi kan sätta människor på månen. Vi har artificiell intelligens och kan bota cancer, men inte stoppa penningtvätt. Vilket underbetyg. Jag tycker inte bankerna är de enda som misslyckats. Jag tycker även vi/systemet/politikerna bär skuld. Svarta pengar börjar som cash. Cash ska in i systemet. Det kommer aldrig gå att stoppa. Kommer alltid finnas massor av ideer som får in cash i systemet. Köp av stora fastighetsbestånd som är förfallna och rusta upp dessa med svart arbetskraft. Svart lön/arbetskraft blir till vit reavinst. Stora summor. Ska detta stoppas tror jag vi måste komma åt källan. Cash. Varför byter vi inte ut sedlarna oftare? Låt gamla sedlar bli värdelösa. Byt ut dem varannan vecka om det behövs. Dyrt? Ja men det är säkert betydligt billigare än att ha en svart sektor och terrorism. Varför skrotar vi inte papperspengar och går över till en transparent kryptovaluta. En blockkedja som alla kan följa.

Johan Bynélius - 22 Mar 2019