Bilden visar att ett bolag med en aktiekurs kopplad till sig ägs i snitt ca 6 månader. Om du äger en aktiekurs i 6 månader så är du inte långsiktig. Denna genomsnittliga investeringsstrategi är svår att förena med en tänkande förvaltning. Vilka är drivfaktorerna till ett bolags aktiekurs under en 6 månads period? Bolagets underliggande verksamhet hinner inte ändras speciellt mycket så jag kommer fram till att det är framförallt värderingsmultipeln som kan ändras på så kort sikt. Värderingsmultipeln styrs av börsmedlemmarnas psykologiska humör. Du bör med andra ord vara duktig på beteendepsykologi och på att förutspå flockens humör om du ska lyckas bättre än andra på marknaden. Människans natur vill ha snabba resultat. Snabba cash! Jag saluterar er och tackar er som inte har tålamod utan vill ha snabba resultat. Det är tack vare er jag har ett jobb och ett existensberättigande. Jag är ”motvallskärringen” som har ett femårsperspektiv. På 5 år är det priset jag betalar och bolagets underliggande utvecklingen som kommer vara drivkraften till mina bolags aktiekurser. Tillväxt på 15% dubblar värdet på 5 år. Jag köper bolag medan flocken köper aktiekurser.

Johan Bynélius - 22 Mar 2019