Det är det bästa som kunde hända er. Jag förstår att det är svårt att förstå men jag skall ändå försöka förklara varför för er. Den har börsnedgången har gjort att ni kommer få högre avkastning på lång sikt. Låt mig förklara. Utan börsnedgången hade ni haft bolag med betyg 4 av 5 i portföljen. Tack vare nedgången kommer ni nu ha bolag med betyg 4,5 av 5 i portföljen. Orsaken är att jag kunnat köpa fler kvalitetsbolag med betyg 5 till er. De bolagen var tidigare alldeles för dyra. Nu har jag kunnat köpa dem. Istället för att vara ledsen över att börskurserna rasat borde ni egentligen fira det. Hur konstigt det än låter så kanske ni till och med skall hoppas att börsen rasar 30 % till för då kommer portföljen bara bestå av “betyg 5 bolag”. Jag har full respekt för att ovanstående är svårt att förstå för er. Jag har en betydligt enklare uppgift eftersom jag sitter med analysen. Hoppas dock att ni kan förstå konceptet och känna lugn genom det.

Johan Bynélius - 14 Apr 2020