Vissa tror vi kommer gå tillbaka till gamla vanor med argumentet att gamla vanor sitter djupt. De spekulerar att vi kommer återgå till att handla i butik. De tror vi lämnar hemarbete för att återgå till kontorsarbete etc.

Håller med om att gamla vanor sitter djupt men jag funderar på om våra nya vanor har pågått så pass länge att vårt beteende förvandlats. Hemarbete har blivit vår vana. Netflix och Internetbeställningar har blivit vår vana. Vår nya hund kanske tvingar oss att arbeta hemma då den behöver promenader..

I så fall kräver återgång till våra vanorna före Covid att vi förändrar vårt beteende, vilket blir svårt. Det är klart att vissa av oss kommer gå tillbaka till våra vanor före Covid men min undrar gäller den stora trenden av förändrat beteende som vi sett under Covidperioden.

Kommer vi ändra oss? Då beteende sitter djupt kanske de nya vanorna vi skaffat oss förvandlats till svårföränderliga vanor. Vad tror ni?

Mänskligt beteende är fascinerande! Nyckeln till mänskligt beteende är var regnbågen slutar. Där finns stora rikedomar att skörda.

Johan Bynélius - 28 Apr 2021