Kört bil i veckan?

Jag älskar alla som kör sakta i vänsterfilen! Gör du också det? Jag älskar dem så mycket att jag önskar att de blev superinvesterare så att de kunde köpa varsin helikopter. Då kunde de sälja sina bilar och ta sig fram med helikoptrarna istället. Inom investeringsvärlden finns det också långsamma vänsteråkare. De tar sig olika form. Det kan vara företagsledaren som tar mitt bolags kassaflöde och investerar det på ett amatörmässigt sätt. Tyvärr kryllar det av denna typ eftersom så få är duktiga på kapitalallokering. En annan typ är riskkapitalbolaget som köper ut bolaget som jag investerat i, ifrån börsen. Just som man ska axa/gasa och öka avkastningen så kör de fram precis framför och ”stjäl” hela raksträckan av framtida avkastning. Pirater. Farligast är ändå nytänkande konkurrenter till bolaget jag köpt. Deras disruptive affärsmodell kan till och med göra så att mitt bolag kör i diket.

Johan Bynélius - 25 Mar 2019