Om du hade köpt S&P 500 år 2008 när börsen rasat lika mycket som den rasat hittills så fick du vara med om ytterligare ras som hade prövat dina nerver. Uppgången som sen följde var så kraftfull att du redan 1 år senare skulle haft positiv avkastning. Två år senare skulle du haft 7 % i årlig avkastning. 4 år senare skulle du haft 11% i årlig avkastning. Jag vet inte om denna nedgång blir lika tuff som år 2008 eller ännu värre. Ingen vet. Jag vet att det inte går att tajma marknaden och jag vet att jag aldrig gjort så mycket nytta som nu. Aldrig tidigare under min tid som förvaltare har det varit viktigare att ha stenkoll på sina investeringar. Nu mer än någonsin kommer det visa sig att det inte går att vara en hobbyinvesterare. Det är bara proffs som kommer kunna navigera i de här haven. Det här är den, utan konkurrens, svåraste tiden jag upplevt.

Johan Bynélius - 25 Mar 2020