Aktiemarknaden fungerar precis som Täby Galopp. Deltagarna satsar och oddsen på hästarna respektive aktierna ändras baseras på vad folk satsar på.

Alla kan se att en häst som vunnit många gånger och alltför få kilo har större sannolikhet att vinna än hästen som aldrig vunnit och bär många kilo. Problemet är att du inte tjänar något att satsa på favorithästen för den har alldeles för låga odds. Det är att likna vid att köpa en vinnaraktie som är favorit. Du får låg avkastning för att aktien är dyr.

14 år gammal köpte jag en bok som innehöll alla gamla lopp. Där stod det hur många kilo varje häst haft och med hur många längder hästen vunnit. Jag tog fram ett system där jag översatte alla kilos som hästarna bar till hästlängder.

Den viktigaste lärdomen jag fick från Galoppen är att det inte är ofta som oddsen är helt åt skogen men när odds på tavlan är fel gäller det att satsa-> STORT.

Jag minns som igår när jag som 14 åring satsade allt kapital jag ägde på en häst som hette David. Jag hade räknat ut att han hade på tok för få kilos.

David vann överlägset med flera hästlängder.

Aktiemarknaden ger få felprissättningar men när den gör det gäller det att vara påläst så att du kan satsa stort!

Satsa få gånger stort och rätt!

Istället för ofta och fel.

Johan Bynélius - 26 Mar 2021