De är i grunden contrarian och skiljer sig från mängden. Om en kannibal dessutom äter upp sig själv så har vi hittat ett riktigt kvaltitetsmärke.

Warren Buffett har förstått det här. American Express, Coca-Cola och andra bolag är bra exempel på kannibaler. NVR som dessutom är intressant av andra anledningar är också en kannibal.

Autozone är en av mina kannibaler. Autozone har sedan år 2000 ätit upp 85% av sig själv genom sina återköp av aktier. Utan att göra något har du fått 6 gånger mer ägande i bolaget sen du köpte. Dessutom utan att behöva betala skatt på vägen.

Autozones största segment är gör-det-själv-marknaden. När de jämför hur deras butiker säljer jämfört med förra årets kvartal så har ökningen exploderat. Från 3% ökning till 22%. Bolaget är idag i många perspektiv billigt. Bolaget är nedtryckt jämfört med resten av börsen för att folk är oroliga för utveckling mot självkörande bilar, amazonhotet etcetc. En annan orsak till att bolaget är nedtryckt är att antalet mil som körs av bilar som är äldre än 6 år har minskat brutalt på grund av Covid. Antal körda mil är det som driver återkommande intäkter när bilarna slits. Antal körda mil nedgången är förhoppningsvis bara en vägbula. Folk kommer nog köra mer bil när samhället öppnas upp.

Johan Bynélius - 24 Feb 2021