Jag stänger av sedelpressen när jag säljer. När bolag jag köpt har ett underliggande värdeskapande som stiger långsammare än börskursen så slutar jag köpa bolaget, men jag säljer inte. Jag förväntar mig att de bolag jag köper under perioder kommer handlas betydligt dyrare än vad jag skulle köpa dem för. Jag köper bara de bästa bolagen i världen. Är bolagen de bästa i världen så växer de inte på träd. Varför skulle jag sälja ett av de bästa bolagen i världen bara för att det blivit dyrt. Jag ser mig som ägare till de mest konkurrenskraftiga, förutsägbara företagen på den här jorden. Ett exempel är Amazon som varit dyrt under många perioder som jag ägt det. Boksäljare? Bokhandelsplattform? Branscherövrare? AWS? Matdelsplattform? Reklamplattform? Amazon växer in i och växer ur sina värderingskostymer. Jag är inte aktiekursägare. Jag är inte som snittet. Jag letar inte heller 100 kronors sedlar för 70 kr. Aktiekursägare ser alla bolag som lika mycket värda, där den enda skillnaden är värderingen. Jag är bolagsägare. Jag tycker inte jag ska sälja ett världsmästarbolag bara för att det blivit dyrt. Det är helt enkelt för svårt att hitta ett bättre bolag att byta ut dem mot. Jag är noga med värderingen när jag köper, so let’s enjoy the ride!

Johan Bynélius - 22 Mar 2019