Jag träffade en kille som heter Johan Skarborg som sa en sak som jag tyckte lät smart. Det är många som säger smarta saker till mig så jag tänkte inte så mycket mer på det. …men idag trillade polletten ner ordentligt. Det han sa var riktigt, riktigt bra. Så bra att alla mina vänner måste få höra. Kanske slår jag in öppna dörrar men jag delar med mig ändå. Johan berättade att han sa till sina barn att de inte skulle fundera så mycket på vilket yrke de skulle välja i framtiden utan istället fundera på vilka människor de vill jobba med. I samtal med våra barn och i samtal på gymnasieskolor och högskolor ligger mycket fokus på vilket yrke vi ska välja när vi blir stora. När vi blir vuxna identifierar vi oss så starkt med vårt yrke att vi har svårt att byta bana. Varför funderar vi inte istället på vilka människor vi vill jobba tillsammans med? Det är så självklart. Det är sunt förnuft. Vad gör dig mest lycklig? Ditt yrke eller de människor du arbetar tillsammans med? Jag kommer i alla fall inte fråga mina barn om de vill bli arkeologer. Jag kommer istället fråga om de vill jobba med skelett. 😉

Johan Bynélius - 25 Mar 2019