It’s those fucking committees

Såg filmen Le Mans 66 med Christian Bale och Matt Damon. Rekommenderas. Christian Bales rollfigur säger i filmen att “committees doesn’t win any races”. Nästan ställde mig upp och applåderade. Filmen är bra för alla som är intresserade av entreprenörskap och investeringar. Förklarar varför politik i en organisation är som en cancersvulst. Förklarar varför personer med jävlar anamma (finskt sisu) behövs. Passion med integritet. Orsaken till att jag själv har lyckats är att jag kopierat processen från de bästa kapitalförvaltarna genom tiderna. Jag har sökt minsta gemensamma nämnare hos dessa. Från det skapat min investeringsprocess “CAMP-B”. En av lärdomarna är att ingen av de som skapat framgång historiskt har gjorde det genom komitteer. Hade lyckan att träffa investeringslegendaren Shelby Davis. Då diskuterade vi en person som jag tyckte verkade mycket kunnig men jag undrade varför hans investeringsresultat inte var lika bra. Då sa Shelby. “It’s those fucking committees”. (I filmen portträtteras Lee Iacocca mer som en biroll då han är mellanchef på Ford. De kunde lyft upp hans roll mer tycker jag och skapat lite drama kring hans roll hos Ford och Chrysler. Han är ju en legend. Iacoccas böcker rekommenderas. )

Johan Bynélius - 27 Nov 2019