Träffade ett family office i förra veckan. Han frågade. Hur gör du för att slå alla intelligenta förvaltare? Jag svarade: -Jag använder sunt förnuft. -Hur? När jag berättat hur jag gjorde var hans besvikna slutsats. Det du beskrivet Johan är ju självklarheter. Alla analytiker ser ju samma sak som du ser. Jag trodde du hade hittat något som alla andra missar. Om du har ett bolag som växer 20% årligen de närmaste 5 åren samtidigt som marginalerna och multipeln är konstanta, vilken avkastning får du då? Jag svarade själv på min retoriska fråga: -Du får en årlig avkastning på 20 % per år. Är den avkastningen sämre bara för att alla andra ser samma sak? De flesta hade nog blivit besvikna när de som jag gjorde ovan förlorade en affärsmöjlighet. Jag blev istället stolt över mig själv. Tidigare i mitt liv hade jag börjat ifrågasätta min investeringsfilosofi. Varför passade den inte denna investerare. Skall jag ändra något så att processen blir mer komplex, etc etc…. Nu blev jag stolt över att jag kände trygghet i att det bara finns en person jag behöver övertyga om min process. Mig själv. Ovanstående historia har en viktig poäng. Din investeringsprocess behöver inte vara den bästa för alla. Den behöver bara vara bäst för just dig.

Johan Bynélius - 19 Sep 2019