Svar:Inte mycket! Nu har jag tappat alla kortsiktiga spekulerare/marknadstajmare. Jag får ofta frågan hur olika händelser påverkar börsen. Corona Virus, handelskonflikt mellan USA-Kina, Brexit, Statsskulder, 9/11 etc etc Mina bolag har en börskurs så panik och media påverkar så klart dessa börskurser. De hoppar till så fort en ny rubrik kommer ut. Låt oss anta att du äger en skidanläggning. Du vet att om 3 veckor så kommer det inte att snöa på ditt berg. Kommer du då snabbt sälja anläggningen? Du kommer vara tvungen att sälja till ett lägre pris eftersom alla vet om att det inte kommer snöa då. Jag tror inte du kommer att sälja den. Du förlorar en veckas intäkter vilket svider men affären hänger inte på den veckan. Kanske kommer du investera i ett par snökanoner. Varför agerar då folk så irrationellt på aktiemarknaden. Min enda förklaring är att folk inte vet vad de köpt. De tror de köpt en aktiekurs när det egentligen är ett bolag. Det är klart att Corona Viruset påverkar mina bolag i olika omfattning men värdet på mina bolag sätts av ALLA framtida kassaflöden inte bara de kassaflöden som kortsiktigt blir påverkade. Raset vi haft hittills är rätt om vi förlorar flera års kassaflöde. Det tror inte jag.

Johan Bynélius - 15 Mar 2020