Jag skrev ett inlägg för flera månader sen som jag tog bort i sista sekund eftersom jag tyckte att den var för politisk. Einar Steen påminde mig.

Jag skrev..
Strategi handlar om att välja, Fokusera på det som är viktigast.
I tider av kris måste svåra prioriteringsbeslut tas. Läser utspel om att SAS skall räddas till varje pris.
Det låter ju till en börja med fint, men till vilket pris frågar jag mig. Något annat kommer då inte bli räddat.

Jag kanske är ensam i Sverige men SAS kommer väldigt långt ner på min priolista på bolag som skall räddas. Det är ett bolag som nog aldrig kommer bli konkurrenskraftigt. Fel investering.

Mot det står alla eventbolag, restauranger, hotell, resebyråer, småbolag etcetc som drivs av entreprenörer. Bolag som både skapar mervärde och är konkurrenskraftiga. Varför skall dessa gå under istället för SAS? Ni som kommer bli utan jobb på SAS kommer det inte vara synd om. Ni kommer få ett nytt jobb på annat flygbolag. Flygresor växer med 5% per år. Det kommer saknas personal. Tills dess borde ni få stöd istället för bolaget.

De småentreprenörer som nu blir utslagna kommer dock aldrig tillbaka. Det blir personliga tragedier
Bryr sig ingen bara för att bolagen är så små?

Johan Bynélius - 05 Jul 2020