Förra året var jag först av alla på Berkshire Hathaways bolagstämma

Det här året tog jag lång sovmorgon och kom dit kl 06:30. Jag har tidigare år aldrig varit där senare än kl 05:00 så om jag inte tvingats vara sen detta år hade jag aldrig upptäckt hur mycket folk som står i kön. Jag har varit på bolagstämman åren 2015-2019. Bolagstämman är dock det minst viktiga under veckan. Det stora mervärdet med bolagstämmoveckan är alla människor som du träffar. När jag träffar mina ”vanliga” vänner i Sverige och börjar tala bolag och affärsmodeller så somnar de nästan av uttråkning. Här måste jag vara ”social” och tala om vädret eller vad de gjort i helgen. Tråkigt tycker jag men ett måste om jag vill ha ett socialt sammanhang. I Omaha talar jag bolag och affärsmodeller non stop i en vecka och alla jag träffar älskar att diskutera samma sak. Känner mig som en Zebra bland hästar i Sverige och i Omaha får jag träffa min flock av Zebror. Det är så energigivande! Detta år var vi sena men en av världens bästa investerare Jeff & Ed Auxier var på plats 0300 och reserverade plats till oss så vi satt på parkett trots vår sena ankomst. Vilken bonus att få Jeff Auxier för sig själv en dag!

Johan Bynélius - 09 May 2019