-Jag har sålt bolag bara för att de blivit dyra- Lärdom: Om bolaget bestående konkurrensdelar är intakta, behåll bolaget även när det är dyrt. Bra bolag växer inte på träd. De lyckas ofta genom innovation växa in den alltför stora värderingskostymen. -Jag har köpt aktier som jag egentligen inte borde köpt bara för att jag blivit otålig- Lärdom: Vänta med att investera tills du har oddsen på din sida. Ibland är det lönsammaste rådet att sitta på händerna så att du inte frestas att handla. Ett råd är att aldrig lägga order under börsens öppettider. På ett sätt var det bättre för i tiden då vi var tvungna att gå till banken för att lägga ordern. Genom internet frestas vi att göra fler affärer än vi borde. Inaktivitet är lönsamt. -Jag har behållt bolag vars bestående konkurrensfördelar börjat tappats- Orsaken är att jag trott att de skall reda upp situationen. “Turn arounds” selldom turns around. Lärdom: När de bestående konkurrensfördelarna äts upp. Sälj. Sitt inte och hoppas på mirakel. Händelser som jag tror hade låg sannolikhet, inträffar ibland ändå. Schwab gick ut och tog bort alla courtagekostnader. Jag satt på TD Ameritrade och fick se börskursen sjunka 30 %. Prissänkningen fanns med i mitt Bear case men blev förvånad.

Johan Bynélius - 17 Jan 2020