Disney är kungen..?

Vad är viktigt för mig när jag konsumerar film/serier? a) Kvalitén på innehållet. b) Tillgängligheten och kvalitén på leveransen/sändningen I dag den 12 november lanseras Disney +. ->Content is King. ->Disney är därför det enda Kungahuset jag ser upp till. Jag älskar bra affärsmodeller. Disneys affärsmodell ger mig gåshud. De äger till ma av en Disney klassiker (Shrek, Törnrosa, Frozen, Lejonkungen Vänta. Varför dammar de inte av mina gamla metafor. Indiana Jones… Affärsmodellen? Disney gör en gång och kapitaliserar denna investering tills de inte kan krama ur fler intäkter. Starwars? Succé? Bra då gör vi en teater. Säljer Skywalker produkter. Gör en TV variant. Sätter upp episoder över Disney + (streamingtjänsten). Bygger ett eget område med gigantiska rymskepp på parkerna. KKR, Carlyle, EQT, Cevian och de andra pojkarna ligger i lä. Disney är kungen när det gäller att skapa värde av ingenting. Det enda jag inte förstår är varför ledningen inte tagit detta steg tidigare?? Streaming marknaden beräknas växa med 17% per år. (Ameri Research)

Johan Bynélius - 15 Nov 2019