Dr Cialdini är Regents professor emeritus i psykologi och marknadsföring vid Arizona State University. Han har tillbringat hela sin karriär åt att forska på vad det är som får människor att säga “ja”. Vad är det som påverkar oss när vi gör våra val?

Robert är otroligt trevlig och ödmjuk. Även om jag verkligen uppskattar att läsa hans böcker, är det något speciellt med att få diskutera tillsammans med honom i verkligheten. Tack vare hans insikter har jag fått en ny lins att betrakta världen. Genom att bli medveten om hur man påverkar människor på bästa sätt, kan du lättare upptäcka när någon försöker att påverka dig. Varje dag gör vi miljontals val, stora som små. Föreställ dig vilken makt det innebär att kunna påverka dessa val. Många av mina favoritbolag har smarta affärsmodeller med en eller flera inbyggda påverkanseffekter.

Jag skulle kunna skriva en hel bok om Cialdini insikter. Men det har han (lyckligtvis) redan gjort. Jag har listat ett fåtal lärdomar från hans bok The Power of Influence, som en teaser för boken:

To be continued… imorgon…

Johan Bynélius - 03 Sep 2020