När jag var yngre trodde jag att jag var tvungen att bli expert på nyckeltal och finansiella värderingsverktyg för att lyckas med mina investeringar. Jag tror att många unga eftersträvar en plats i finansvärlden, som en bieffekt av vår tids romantiserade bild av Wall Street och tanken om snabba cash, snabba bilar och snygga kläder. Det är inget fel med det. Men det är inte din kostym som kommer göra dig framgångsrik. Du kan använda din snygga kostym för att bygga auktoritet och förtroende, men då är det fortfarande psykologin som skapar den riktiga magin. När jag var yngre hade jag ingen aning om att jag skulle ha så mycket nytta av psykologi. Jag hade en fördom om att det var ett “luddigt” ämne utan tydliga användningsområden. Idag vet jag bättre. Därför lär jag mina barn att läsa psykologi som ett komplement till andra ämnen. Vare sig du vill bli en duktig ekonom, läkare, advokat eller frisör så tjänar du på att förstå din omgivning. Med psykologi får du tillgång till en stor mängd viktiga verktyg.

Ibland är det svårt att få andra att göra något. För att övertyga mina barn om att psykologi är viktigt använder jag mig av… ja du gissade rätt, psykologi!

Förebilder Robert Cialdini & Charlie Munger, båda proffs på psykologi.

To be continued… imorgon…

Johan Bynélius - 31 Aug 2020