Själv har jag aldrig jobbat hårdare. Nu tänker ni kanske att jag jobbade så hårt för att skydda portföljen i raset. Det var en del av historien men jag gjorde dessutom tvärtom. Jag gick igenom alla bolag för att få klart för mig hur den nya Corona viruset kommer påverka värderingarna. Bolag som är mer sårbara än deras börsnedgång skall säljas, men i ras blir dessutom kvalitetsbolagen billiga. De säljs på rea. Då skiftar jag portföljens trygga tråkiga bolag till dessa bolag som annars alltid är dyra. Det är under ras/hög volatilitet jag skapar avkastningen. I mörkret och paniken som Corona Viruset skapar ser jag i alla fall en ljusglimt i att vi slagit OMX index med +15% sen årets början. Slagit det svåraste indexet att slå S&P 500 med > +6% per år de senaste 3 åren. Hårt arbete lönar sig även i tuffa tider. Fler borde jobba stenhårt nu. Vi behöver alla skattepengar vi kan få fram. Jag är rädd att Corona är som flugan i porslinsaffären. Vi är elefanten. När flugan sätter sig på oss får vi panik och löper amok i porslinsaffären. Allt kraschar. I efterhand kommer vi fram till att vi borde agerat lugnare Tvätta händerna. Skydda de gamla och sjuka. Vi köper mat till vår 86 åriga granne när hon behöver, ring era äldre släktingar. Empati behövs.

Johan Bynélius - 17 Mar 2020