Aktiemarknaden fungerar precis som Täby Galopp. Deltagarna satsar pengar på hästarna och oddsen på hästarna respektive aktierna ändras baserat på vad folk satsar sina pengar på. Alla kan se att en häst som vunnit många gånger och väger alltför få kilo har större sannolikhet att vinna än hästen som aldrig vunnit och bär många kilo. Problemet är att du inte tjänar något på att satsa på favorithästen då den har alldeles för låga odds. Det kan liknas med att köpa en vinnaraktie som är allas favorit. Du får en låg avkastning eftersom aktien är dyr. Jag köpte en bok som innehöll alla gamla lopp. Där stod det hur många kilo varje häst haft och med hur många längder hästen vunnit. Jag tog fram ett system där jag översatte hästarnas kilon till hästlängder. Det är sällan som oddsen är helt åt skogen – men när oddsen väl är felaktiga gäller det att satsa stort. Jag minns som igår när jag satsade allt kapital jag ägde på en häst som hette David. Jag hade räknat ut att han hade på tok för få kilos. David vann överlägset med flera hästlängder. Aktiemarknaden ger sällan felprissättningar – men när den gör det gäller det att vara påläst så att du kan satsa STORT. Satsa få gånger, stort och rätt! Istället för ofta och fel.

Johan Bynélius - 22 Mar 2019